Arvævsbehandling

Ar, vi har dem allesammen, store som små. Ar vidner om et liv levet, men der er ingen grund til at leve med nogle af de problematikker, som kan følge med arvævsdannelse efter et traume. Vi tilbyder forskellige tiltag indenfor arvævsbehandling, som alle hjælper mod gener og smerter, der kan være tilstede i forbindelse med arvævsdannelse.

Uanset om arret er nyt eller flere år gammelt, så kan vores arvævsbehandlings hjælpe dig til bedre bevægelighed, fleksibilitet samt gøre det mindre synligt kosmetisk. Det er bedst, at starte behandlingen af arvæv så tidligt som muligt, men det er aldrig for sent at starte arvævsbehandling og mindske de gener, der kan være i forbindelse med arvævsdannelse. 

Ubehandlet arvæv kan lede til forskellige gener som:

  • Følelsesløshed og smerter og i det berørte væv.
  • Hæmmet bevægelighed og fleksibilitet i det omkringliggende væv og muskulatur. 
  • Sovende og prikkende fornemmelse i det berørte væv.

Det er specifikt arvævsdannelse af tværgående sår og traumer, som fx. et kejsersnit ar, der kan bringe gener. Dette skyldes, at vores nerver og kropsfibre som hovedregel løber på langs i vores krop, og derfor vil traumer, som går på tværs af kroppen, skære disse lige fibre og nerver over. Disse overskårne nervetråde og fibre skal nu vokse sammen igen, hvilken uden den rette behandling, kan resultere i skæv heling, som senere kan ende ud i andre kropslige problematikker, som man ikke nødvendigvis vil forbinde med sit ar. Som et eksempel, så kan et ubehandlet kejsersnit ar lede til en uhensigtsmæssig kropsholdning, der på sigt vil skabe smerter og spændinger i lænden og nakken. Selv de mindste ar, som kan virke ubetydelige, kan det give mening at begynde at lindre og behandle. Det er nemlig sjældendt udelukkende det synlige ar på din hud, som senere kan skabe problemer. Der formes ligeledes arvæv i kroppens dybere væv, som ofte føles som små knuder i og omkring arret. Disse kaldes også for adhærencer, og disse skal der ligeledes tages forbehold for i et arvævsbehandlingsforløb. Som udgangspunkt tilbyder vi hjælp til alle ar. Det kan være arvæv efter større kirurgiske operationer, som rygoperationer i forbindels med en diskusprolaps, kejsersnit eller brystoperation, til de mindre kosmetiske og overfladiske ar.

Hvad kan vi tilbyde?

  • Massage
  • Cupping
  • Moxa
  • Akupunktur (Surrounding the dragon)

Ligesom vi som individer er forskellige, ligeledes er vores ar. Det er derfor forskelligt fra person til person, hvilke behandlingsmetoder, som skal anvendes til behandlingen af dit arvæv. Mange faktorer som størrelse, alder og om du danner hypertrofisk arvæv, vil have indflydelse på beslutningen om, hvilke behandlingsmetoder vil være de bedste for netop dig og dit arvæv. Dit skræddersyede behandlingsforløb vil blive tilpasset dine unikke behov i samråd med vores dygtige og erfarne behandler. 

Massage

De fleste arvævsbehandlingsforløb af lægte ar vil som regel starte med en almindelig massage af arret og det omkringsliggende område for at øge blodcirkulationen og herefter mærke efter, hvor usmidigt og dybt arret i virkeligheden er. Via den almindelige massage vil det ligeledes blive nemmere at beslutte, hvilke af de andre behandlingsmetoder der skal danne rammen om din unikke arvævsbehandling. 

Cupping

Cupping massage VTE

Cupping i forbindelse med arvævsbehandling er en gammel asisatisk behandlingsform, hvor en kop sættes på dit ar og de omkringliggende områder,  hvorved der dannes undertryk, som via massage vil øge blodgennemstømningen til området og hermed vil fremme rensningen af vævet. Cupping bruges kun til færdighelede ar. 

Moxa

Moxa, en form for varmeterapi, er ligeledes en gammel asiatisk behandlingsform. Her bruges en slags "Moxa-cigar", bestående af urten bynke, som tændes, hvorefter den glødende ende holdes tæt på arret i gentagende korte øjeblikke eller bevæges rundt i cirkulære bevægelser. Dette vil medvirke til, at du oplever en gennemgribende varme uden det brænder. Moxa medvirker til dannelse af nyt væv og kan speede korrekt heling af nye ar. 

Akupunktur (Surrounding the dragon)

Surroungding the dragon, er en akupunkturmetode, der kombineret med mild elektricitet vil medvirke til hurtig smertelindring, lindre kløe samt irritation i forbindelse med ar. En nyere videnskabelig undersøgelse beretter, at metoden, hvor man "indrammer" arret med akupunkturnåle, som efterfølgende tilføres mild elektricitet, lindrede smerter i forbindelser med arvæv fra en 7'er til en 1-2'er på en scala fra 1-10.1 

              Priser for Arvævsbehandling
  • 45 min. - 600,-

 


1: Fang, S. 'The Successful Treatment of Pain Associated with Scar Tissue Using Acupuncture' in: Journal of Acupuncture and Meridian Studies, Vol. 5, no. 5, 2013.