KEJSERINDE BEHANDLING

EN BEHANDLING, SOM HJÆLPER DIG MED AT FINDE DIGSELV OG DIN KROP IGEN EFTER ET KEJSERSNIT

 

En kejserinde behandling er for dig, en kejserinde, som efter et kejsersnit kan nikke genkende til én eller flere af de nedenstående ting:

Kejsersnit Ecotrip 4

 • Har du svært ved at acceptere dit kejsersnit?
 • Har du mange gener og smerter?
 • Har du problemer med dit arvæv?
 • Føler du dig ensom og alene med sin sorg?
 • Har du problemer med amning?
 • Har du nogle spændinger i lænden og ryggen?

 

Denne behandling hjælper dig ovenpå igen efter et kejsersnit, uanset om du lige har født eller om det er flere år siden, men stadig oplever efterfødselsproblemer. Behandlingen vil ligeledes være behjælpelig uanset om det så drejer sig om simpel behandling af dit arvæv eller mere kompleks hjælp til at finde dig selv igen, så kan jeg hjælpe! 

Ifølge WHO sker cirka hver femte fødsel, her i Danmark, ved kejsersnit.1 Et kejsersnit er et større operativt indgreb på din krop, som vil efterlade dig i et relativt underskud af blod men også energi. Desværre, så er der i vores vestlige verden ikke meget anerkendelse af en kvindes behov for hvile og restitution efter et kejsersnit. Det betyder, at rigtig mange kvinder aldrig rigtigt når at komme helt til hægterne før de er tilbage til en ny dagligdag, hvor de alt for tidligt går igang med alt for krævende fysiske regimer, hvilket kun yderligere vil dræne de i forvejne udtømte energidepoter. 

Derudover, kan der være rigtig mange bekymringer forbundet med et kejsersnit og rigtig mange af disse bekymringer kan være svære at sætte ord på og forklare, både før, og ikke mindst efterfølgende, når du står med dit barn i dine arme.

For det første, kan det være svært at acceptere situationen efter et kejsersnit - måske havde du aldrig forestillet dig at netop DU skulle ende med at føde akut ved et kejsersnit fremfor naturligt og vaginalt - eller også havde du planlagt det, men har mange gener efterfølgende, som er forbundet med operationen.

Et kejsersnit er et enormt traume for kroppen, et rimelig drastisk et af slagsen og samtidig med, at kroppen bruger al sin energi på at reparere sig selv, skal kroppen ligeledes producere mælk, så du kan amme dit nyfødte barn. Derfor kan det ofte virke som en umulig opgave når du oven i alt dette OGSÅ skal finde overskud til at være der for dit barn imens din krop ligeledes arbejder på højtryk med at udskille diverse mediciner fra kroppen, hvilket vil gøre dig træt og uoplagt både mentalt og fysisk.

Det er rigtig mange processer, som kroppen skal igennem, før du kan være ordenligt tilstede og have overskud til dit barn og ikke mindst digselv. Det er derfor forståeligt, at andre processer sætter af - såsom amning, fordøjelse osv.

Her kan akupunturen hjælpe kroppen til at styrke de organer, som på sigt vil give dig ekstra energi. Det er ligeledes her, at der kan gives hjælp til at få sat amningen ordentligt igang.

amningKort sagt, kan akupunkturen hjælpe dig med:

 • Hurtigere restitution af krop og sind efter dit kejsersnit
 • Træthed og blodtab
 • Ammeproblemer
 • Smertelindring samt heling af dit arvæv
 • En mere effektiv udskillelse af mediciner
 • Mulige efterveer
 • Problemer med fordøjelsen.
 • Humørsvingninger, depression eller andre psykiske reaktioner, som kan følge en fødsel. 

 

Udover akupunktur, vil jeg også vejlede dig med din kost, da kosten er en essentiel del af et ordentligt helbredelses forløb. At spise korrekt, efter et kejsersnit, vil resultere i, at din krop kun vil bruge et minimum af energi på selve bearbejdning samt fordøjelse af de anbefalede fødevarer og retter, for at netop DU kan få mere energi og overskud til dit barn.

Samtidig med akupunkturen og kosten, vil jeg i de fleste behandlingsforløb, benytte mig af massage og sugekopper til at massere arret med. Sugekopper går mere i dybden end almindelig massage og vil derfor give dig en større bevægelighed hurtigere. Dette kræver selvfølgelig først, at arret er fuldstændig helet.

Hvordan foregår en kejserindebehandling?

Første behandling har en samlet varighed af 75min. Her vil vi tale om, hvad dine forventninger og behov er. I forlængelse med vores afstemning af forventninger, vil jeg stille en kinesisk diagnose, som vil hjælpe dig i vores videre forløb. Til slut vil du få en behandling med akupunktur på hele kroppen og om dit ar.

Efterfølgende behandlinger har en varighed af 60min og her taler vi om, hvordan du har taget imod den første behandlingen. Du vil herefter igen få en nålebehandling på hele kroppen og omkring dit ar, for at fremme din bevægelighed og genopfylde dine energidepoter.

Du er selvfølgelig velkommen til at tage dit barn med. Dog anbefales det, at du får dit barn passet - så du kan være ordentlig tilstede i din krop imens du får behandling.

          Priser for behandling i vores lokaler
 • Første gang: 75 min - 750,-
 • Opfølgende: 60 min - 650,-

 

Har du svært ved at komme til mig i klinikken, kan jeg komme til dig. Skriv en email til mig på katja@ecotrip.dk, så kan vi aftale nærmere.

          Priser for behandling i vores lokaler
 • Første gang: 90 min - 850,-
 • Opfølgende: 70 min - 750,-
 • Der pålægges kørselstillæg på 150kr pr halve time fra Guldbergsgade 25 eller fra Jægerspris.

 


1: 'WHO Statement on Caesarean Section Rates' in: https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/161442/WHO_RHR_15.02_eng.pdf;jsessionid=469065DFD43D946C10FD5B9A1208D8E3?sequence=1, 2015.