Leveren din bedste ven og værste fjende.

Leveren din bedste ven eller værste fjende?

Leveren er i en sund og balanceret form din bedste ven.

En vel afbalanceret lever giver dig ro i hverdagen, den sørger for at du let kan kan tackle modstand og udfordringer med oprejst pande, gåpå-mod og et smil på læben. Den renser dit blod og sørger for at din hud er sund, smidig, glat og har en flot glød. Den hjælper din tarmfunktion, som sørger for at du kommer på toilettet hver dag uden ubehag og den er en af årsgerne til at din søvn er fredfyldt og rolig.

Din lever kan føles som din fjende når den ikke har det godt. Du kan bliver frustreret og irritabel. Tarmfunktionen går i stå! Folk er i vejen, går for langsomt, overboen spiller for højt musik eller går altid med sko indendørs! Din chef er efter dig og du sover så frygtelig dårligt om natten - du vågner og kan ikke falde i søvn og søvnen er ofte drømmeforstyrret.

I virkeligheden er DU din levers værste fjende. Lad os prøve at forstå vores lever og se hvordan vi kan blive bedste ven med leveren der hjælper os til at leve et sundt og lykkeligt liv.

Leveren ud fra et vestligt synspunkt.

Leveren er kroppens største udrensning organ, sammen med nyrerne og huden.

I hele kroppen dannes der depoter af affaldsstoffer, tungmetaler, døde muskelceller samt fra alverdens andre toksiner fra eksempel; luften vi indånder, maden vi spiser, det vi drikker samt den medicin vi tager i form af smertestillende, p piller, pesticid rester i fødevarer, kemikalier i tøjet vi bærer på vores krop hver dag samt kropspleje i form af cremer, shampoo, parfurme osv osv…. Shall I go on????

Vores lever gør et kæmpe stykke arbejde, kører konstant på højtryk og har svært ved at følge med. Med alle de skadelige stoffer vi indtager og smørrer på vores krop glemmer vi at leveren også kan stå af. Den har brug for hvile lige så vel som vi selv har. Derfor hjælper det ikke vores lever at vi i vores hverdag lever et så stressende og travlt liv at vores krop selv begyner at danne stresshormoner – som også skal udskilles fra kroppen.

Ved at spise økologiske, bruge rene og økologiske produkter, dyrke motion og sørge for en god vejrtrækning kan vi hjælpe vores lever og krop med at udrense. Men vigtigst af alt, er at få slappet af og at finde ro til os selv.

Leveren ud fra et kinesisk synspunkt:

Leveren er som en spire der søger mod lyset! Citat - Den gule kejser.

En rask lever vil være Initiativrig, kreativ, beslutsom, ha' en god evne til at planlægge og føre det ud i livet.

I min praksis som akupunkutør arbejder jeg rigtig meget på lever ubalancer. I TCM (traditionel chinese medicine) er det leverens funktion blandt andet at sprede qi – din energi i kroppen. Har man en stresset hverdag vil leveren stagnere og blive rigid og kan derfor have svært ved at opretholde et frit qi flow i kroppen, som resulterer i at vi bliver frustrerede, hurtigt irritable, kan have lettere ved at ¨tænde af¨, vi kan få rastløse og urolige ben om aftenen, vi sover dårligere og morgenerne snoozes i en time!

Om natten flyder blodet til leveren for at rense blodet og skabe ro i kroppen – stadig udfra et TCM synspunkt – hvis vores lever er ude af balance, kan den ikke rense blodet og skabe ro i kroppen. Istedet gør det at vi sover dårligere om med livlige drømme og vågner ofte med tankemylder imellem kl 01-03.00. Ofte opleves der spjæt i kroppen inden du falder i søvn - eller der kan være følelsen af at falde.

Den stagnerede qi kan føles som om det er svært at trække vejret helt ned i maven. Som om noget spænder om livet og ofte vil der være tendens til at sukke meget. Muskulaturen kramper og får tics og utålmodighed kan være svært at skjule.

hvordan kan vi hjælpe vores lever 

Der er rigtig mange i min praksis som spørger mig hvordan de selv kan jhælpe deres lever til en sund og naturlig livsstil.

  • Undgå stimulanser - En pegefinger regel er at holde sig fra stimulanser af enhver slags. Stimulanser har en hurtig god effekt til at sprede qi i kroppen. Et eksempel kan være KAFFE!!! Kaffe har en hurtig spredende effekt på din qi i kroppen - det er derfor du har brug for din kaffe om morgenen og den tilmed hjælper dig med at komme på toilettet efterfølgende – MEN Men men, effekten er kortvarig og efterfølgende stagnerer den din qi endnu mere. Så dem skal vi undgå.
  • Dyrk motion som styrker din qi. Al motion har en bevægende og spredende effekt på kroppen, men hvis det er for hård motion kan det dræne din krop for qi og effekten vil være negativ. Men finer du en motions form som samtidig styrker din qi kan det hjælpe din lever til at komme i balance igen. Yoga, Qi gong, tai qi er bevægelsesformer som er rigtig gode – og også ved at få en indførsel i Danmark. Flere og flere danskere er ved at åbne øjnene op for qi styrkende motionsformer.
  • Sørg for at spise kost som ikke kræver for meget energi at nedbryde. Kost som er tilberedt som supper, gryderetter, simreretter etc etc, hjælper din krop med at spare på energien, så den ikke bruges på unødvendig opvarmning af mad og drikke.
  • For at rense din lever kan du starte hver morgen med et glas varmt citron vand. Citronen og det varme vand hjælper din lever til at udskille affaldsstoffer.
  • Detox din krop eventuelt med epsom salt i dit karbad derhjemme eller som fodbad. Tilføj igen gerne citron til vandet.
  • Du kan også ta en lever udrensning, hvor du drikker epsom salt over 3 dage. Denne metode skal forberedes grundigt og du skal være sikker på at din fysik er stærk nok. Da en korrekt hæftig udrensning kan give svimmelhed og ubehag i kroppen. En ukorrekt udrensing kan ha fatale kosekvenser da for meget salt og for meget udrensning dræner din krop ikke kun for affaldssstoffer, men også for nærringsrige og livsvigtige mineraler og vitaminer i kroppen. Derfor skal dette gøres med en grundig og god baggrundsviden.

Er jeg selv god ved min lever!? Hmmmm, ja det vil jeg bestemt mene. Jeg kan ikke løbe fra at jeg har været glad for fest og farver og bestemt ikke været tilbagholdende for et glas vin eller en øl;-) Men jeg har så længe jeg selv har kunnet bestemme spist økologisk, undgået medicin, taget mine laaange ferier VÆK og har haft en evne til at finde ro på selv de mest stressede tidspunkter. Jeg har altid dyrket motion og især yoga. Jeg er ikke den bedste til at meditere, men jeg har altid haft stor fokus på at mit åndedræt skal være dybt og udåndingen effektiv. Det er lidt min måde at meditere på.

Jeg håber inderligt at du vil tænke på hvordan din lever har det og ta det lidt alvorligt. Nu har du fået lidt du kan gå efter så du kan lære din lever bedre at kende.

Vi har i øjeblikket tilbud på vores detox deep behandling som har en varighed på 90 min og har fokus på at udrense kroppen for affaldsstoffer osv fra kroppen. Her får du et epsom salt-fodbad og efterfølgende zoneterapi på dine fødder hvor dine udrensende organer bliver behandlet og her især leveren. Derefter modtager du en grundig kropsbehandling, hvor blodcirkulationen sættes godt i gang for at hjælpe kroppen med at rense blodet. Her kan det klart anbefales dybe dybe vejrtrækninger så du kan udskille via dine lunger. Behandlingen sluttes af med en ansigtsmassage med fokus på tryk og løsning af bihulerne. Meridianbanerne i ansigtet stimuleres for en bedre udrensning. Her arbejdes der på galdeblære, mave og tarme.

Detox light – 75 min. – 595,-

Detox deep – 90 min. -675,-

Leave your comments
Comments
Load More