Hvad er gua sha?

gua sha - en unik behandling

Gua sha er en unik metode i kinesisk medicin og en meget almindelig behandling i Asien. Det er en teknik, hvor der skrabes, med et redskab (af fx jade eller keramik) på huden og musklerne, for bl.a. at åbne blokeringer og frigive affaldsstoffer. På kinesisk betyder ”gua” skrabe eller at skabe friktion på overfladen og “sha” henviser til de eksemlignende mærker der forkommer på det område der et blevet skrabet. En person kan have mere eller mindre sha, afhængigt af omfanget af stagnation/hævelse som findes i hudmembranet. Det er almindeligt at finde sha i nakke/skuldre/ryg/arm.

Denne skrabeterapi udføres på hud og muskler med dårligt blodomløb, hvilket har forårsaget smerte eller stivhed. Ofte skrabes langs meridianer eller akupunkturpunkter på kroppen, som er i direkte kommunikation med organerne inde i kroppen.

Fordelene ved gua sha er mange: Cirkulerer stillestående blod, øger cirkulationen til hud og muskler, opløser kroppens toksiske affaldsprodukter (affaldsprodukter i vævet, der forårsager smerte), leder nyt blod til stillestående væv. Ved gua sha behandlingen sker et “brud” i underhudskapillærerne og rødme forekommer. Rødmen kan variere i farve afhængigt af hvor dårlig cirkulationen er i det pågældende område.

Gua sha er meget effektivt ved stive og ømme muskler, smerter, åndedrætsbesvær, fordøjelsesproblemer, søvnforstyrrelser, hovedpine, ischiassmerter, lændesmerter, tennisalbue m.m.. Gua sha behandling kan anvendes ved forkølelse og feber og kan forbedre immunsystemet. 

Gua sha er en sikker og pålidelig metode uden bivirkninger. Man må dog være opmærksom på at der kan opstå kraftge røde eller blå mærker. Dette et helt normalt og mærkerne forsvinder hurtigt igen.

Forholdsregler:

  • Efter behandlingen er det vigtigt at undgå vind, træk og kulde på området.
  • Det anbefales at drikke meget vand efter behandlingen fortrinsvis ved stuetemperatur. Dette for at hjælpe affaldsstofferne ud af kroppen.
  • Lav gerne blide stræk men dyrk ikke hård motion lige efter behandlingen.
  • Sov gerne med trøje/tørklæde på om natten og vær omhyggelig med ikke at få træk.
  • Bemærk at rødme på det behandlede område, vil forsvinde inden for to til fire dage.
Leave your comments
Comments