Posted by Ellen

Feet me - foot for thought about Reflexology

Skærmbillede 2019 10 20 kl. 19.26.02I sidste uge fik jeg muligheden for at opleve noget, for mig, helt nyt: 90 minutters Zone Terapi af Ecotrips kyndige elev, Emma. Som lægedatter har jeg nok sværere ved at skabe en bro mellem den Vestlige og Østlige medicinske tankegang, men det skal jeg da love for blev nemmere efter bare 90 minutter i klinikken. 

Min behandler, Emma, tog pænt imod mig i den hjemlige og varme reception, og jeg blev ført ind til den grønne sofa, prydet med farverige puder, i et tilstødende lokale.

Her blev jeg bedt om at tage plads, så jeg kunne vælge en essentiel olie, som jeg ønskede i mit fodbad. Valget faldt på pebermynte, da dette eftersigende skulle give mig mere energi på en klassisk grå efterårsdag. 

Sansende, varmende og beroligende for mere end bare fødderne 

Skærmbillede 2019 10 20 kl. 19.35.30Da jeg fik fødderne ned i det varme fodbad, kunne jeg mærke, hvordan jeg sank dybere ned i den grønne sofa. Her fik jeg også tilbudt en kop varm drikkelse, hvor valget hurtigt faldt på en latte med havremælk, hvilket kun løftede oplevelsen. Her, imens jeg sad med fødderne i det sansende fodbadet, kunne jeg mærke, hvordan varmen langsomt mødtes på midten af mig, eftersom varmen fra fodbadet spredte sig nedefra og op, og oppefra og ned fra latten. Dette gjorde kun, at jeg sank yderligere ned i den lille grønne sofa, og jeg forestillede mig, at det kun var en pande og mit blonde hår, der ville være synligt når Emma kom tilbage. 

Efter omtrent 20 minutters tid, kom Emma smilende tilbage, og den reelle Zone Terapi behandling kunne starte.

 

Mine fødder og jeg kom en opdagelse ind i min egen krop, både godt og ondt 

Skærmbillede 2019 10 20 kl. 19.36.14

Da Emma startede behandlingen og begyndte at massere mine lægge for at gå videre til fødderne, blev jeg nysgerrig, og måtte spørge ind til, hvad Zone Terapi egentlig er for en størrelse og, hvad det kan gøre for sådan én som mig. Dertil svarede Emme så fint, at grundpræmissen i Zone Terapi var, at man via massage, stimulation og tryk kunne spore og lindre stagnationer, sygdomme samt andre kropslige problemer, da hele menneskekroppen er afspejlet på henholdsvis over- og undersiden af fødderne. 

Jeg blev løbende gjort opmærksom områder i min krop, som var belastede

Skærmbillede 2019 10 20 kl. 20.27.52

Under behandlingen, spurgte Emma mig om der var nogle specifikke problemer, som hun skulle fokusere på. Det kunne være stress, migræne, allergier, hormonelle ubalancer, hovedpiner, spændinger osv. og vi blev enige om, at jeg nok ville have bedst af en top til tå-behandling. Undervejs i forløbet, opdagede vi, at visse områder var mere ømme end andre, og specifikt zonen tilhørende mine nyrer viste tegn på belastning og ophobning af affaldsstoffer. Jeg fik forklaret, at ømhed i zonerne, henviser til overbelastning og ubalance i det tilsvarende sted zonen repræsenterer, hvilket viste sig at være nyrer, nakke og fordøjelse for mit vedkommende.

De 90 minutter var en opdagelsesrejse ind i min krop, hvis skjulte signaler, jeg enten havde overset eller ignoreret og nu er blevet gjort opmærksom på under Emma's kyndige og varme behandling.

Jeg kan nu forstår, hvorfor Zone Terapi er blevet så populært i den vestlige verden, og det er absolut ikke sidste gang, at jeg sætter mine fødder i Ecotrips hyggelige lokaler!

Leave your comments
Comments
  • No comments found