Posted by Ellen

Kwera Fund

15 minutter med Jimmy Scavenius Lang, Grundlæggeren af KWERAFUND

I torsdags fik jeg muligheden for at lave et kort telefoninterview med Jimmy Scavenius Lang om hans inspirerende rejse. Nogle rejser handler nemlig ikke kun om at rejse over fysiske distancer, men kan ligeledes være en rejse mod at turde handle efter egen overbevisning. Jimmy drømte stort, men forstod, at man skal starte i det små, og dét, i kombination med Jimmy's målrettethed og iver, er nok grunden til Kwerafund's positive udvikling samt, at han d. 8. oktober modtog Ledernes, Tag Ansvar pris 2019, i kategorien: Iværksætteri.

Under vores korte snak, dannede der sig hurtigt et billede af Jimmy, som et ambitiøst, målrettet, initiativrigt og ikke mindst empatisk individ, der ikke er bange for at satse alt for at et projekt skal lykkes.

Projeket hedder Kwerafund, og er en fond, der financierer videregående uddannelse for unge Malawianere, der efter endt uddannelse forpligter sig til at tilbagebetale 10% af deres løn over 10 år. Disse penge bliver geninvesteret til at financiere nye unge Malawianeres uddannelse, og på denne måde, vil det på lang sigt, fremme udviklingen i Malawi, der ellers bliver fastholdt i fattigdom. 

Her i Danmark er vi så privilegeret, og har fri uddannelse. Vi har danske pas, der giver visumfri adgang til 187 lande og de fleste af os har midlerne til at gøre præcis, hvad vi drømmer om. Dette resulterer ofte i, at mange af os bliver fanget i et hamsterhjul, som vi har svært ved at bryde ud af igen. Jimmy havde en godt betalt job som advokat, men valgte at stoppe op og tænke: "Var det virkelig det her, som jeg vil?".

En mandag i 2015 sagde Jimmy sit job op, solgte sine ejendele og fede lejlighed i indre København, stod tilbage med to kufferter og tog først til Italien for at researche, og endte derefter i Brasilien. Der den ene gang, hvor han skulle til flyve til Portugal, blev hans fly omdirigeret til London, og ved den nye gate stødte han på kvinden, som han i dag betegner som sin livspartner og som den smukkeste kvinde på jorden. Hun er ligeledes advokat, og en solid støtte og hjælp, hvad angår fondsarbejdet. I 2017 blev Kwerafund stiftet og lige siden har Kwerafund ellers været i positiv udvikling.

Skærmbillede 2019 10 29 kl. 17.34.38

"Det handler om at drømme stort, men starte i det små" er fremgangsmåden, og drømme stort, dét kan Jimmy. Hovedmålsætningen lyder nemlig på, at alle Malawianske familier ihvertfald skal have ét universitetsuddannet medlem i løbet af 1-2 generationer. Jimmy lægger dog ikke skjul på, at det er i det små, der gør hele forskellen! For hver gennemført månedens behandling vil Ecotrip donere 48kr til Kwerafund, hvilket Jimmy vil sende 97% af til Malawi. Dette vil betale to dages undervisning, for én studerende, på et af Malawis bedste universiteter.

Jeg er ikke ét sekund i tvivl om, at med små, solide skridt, vil Jimmy og hans bagland opnå den helt store drøm for Kwerafund. Vi i Ecotrip tror på det!

 

Leave your comments
Comments
  • No comments found